Star Wars – Vader Down

Elolvastam a 2016-ban kiadott Star Wars – Vader Down  fejezetét, a harmadik fejezet egy crossover rész a Star Vars képregénnyel közösen (Még mindig nem szeretem a crossoveres képregényeket).

Ezt eltekintve ez a 6 rész kellemes volt mind a történetben, mind a rajzok terén. A sztori röviden, Vader tovább üldözi Luke-ot, és sikerült is kideríteni, hogy hol van, bár szerencsétlenségére épp beleütközik a lázadó flottába, akik földre kényszerítik zuhanó tempóban vadászát.

Ez a 6 rész egy őrült hajsza, ahol Vadert csak Aphra és a droidok segíthetik (bár kell Vadernek egyáltalán segítség?). Luke egy Jedi templom után kutat, hogy tovább folytassa a tanulmányait. Míg Leia végezni akar minden áron Vaderrel, a lázadó flotta támogatásában.
Ezen kívül kapunk még egy kis vadászatot is, Hant és Chewbaccat a wuki fejvadász Black Krrsantan üldözi. Sok idő nincs, hogy leüljenek a panelek, mert mindig történik valami.

A történet, és rajzok pedig magukért beszélnek, Kieron mellet a Star Wars kötetet Jason Aaron írta aki szintén nem kezdő a szakmában.
Az ő nevéhez is sok képregényt lehet kötni.
Marvel Unlimiteddel elérhető a mindkét sorozat digitálisan angolul, a crossoveres kötet is megjelent magyar nyelven, a nagyobb könyvesboltokban megvásárolható.

Star Wars – Vader Down 
Kategória Kaland, Sci-fi
Kiadás éve 2016
Kötet szám Darth Vader #12-15 , Star Wars #12-14
Oldal szám 137
Kiadó Marvel
Író Kieron Gillen, Jason Aaron
Rajzok Salvador Larroca, Mike Deodato Jr.
Borító Mark Brooks

A Book 1.-ről írt beszámolóm itt olvasható A Book 2.-ről írtt beszámolómat itt elolvashatod.

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.