Nemrég olvastam – Ms. Marvel Vol 2. – Healing Factor & Generation Vhy

Nemrég fejeztem be a 2014 és 2015 között kiadott Ms. Marvel második fejezetét. A Vol 2. két történetet foglal magában. A 6. és a 7. rész a a Healing Factort, míg a 8 és a 11. rész között a Generation Why történetét.

Aki lemaradt volna az első részről az lent megtalálja a linket hozzá, az első 6 részből tartalmazni fog spoilereket az írás.

A Healing Factor ott veszi fel a fonalat, ahol a No Normal, fejezet abbahagyta. Kamala az Inventor után nyomoz, miközben próbál egyensúlyozni, a magánélet, iskola, és a szuperhősködés között.
Az egyik ilyen nyomozás során fut össze Wolwerine-nal, aki egy eltűnt fiatal mutánst keres, így együtt állnak neki a keresésnek, miközben a szálak az Inventorhoz vezetnek.
A két rész elég rövid volt, de megágyazta a Generation Why fonalát, ahol Kamala megismerkedik Queen Medusával és az Inhumanokról is tudmosát szerez, illetve egy társat is kap maga mellé Lockjaw személyében, a Marvel legcukibb Bulldogját.

 

A Generation Why Kamala és az Inventor küzdelméről szól, miközben ezen túl számos más kérdést is feszeget, ahogyan a No Normal is tette.
A Ms Marvel ezeknek a kérdéseknek a tálalásában nagyon erős, mert úgy tudja felhívni a figyelmet, legyen az a megfelelő tanító személyére,a csapatmunka fontosságára, a generációs kérdésekre, hogy mindenkiben van valami, aminek nem lenne szabad elvesznie, ahogyan az együttélés fontosságára is, hogy ezeket nem erőlteti rá az olvasóra, nem rángatja ki a képregényt és a karaktereket a cselekményből és nem dönti le a harmadik falat az olvasó és a képregény között.

A Vol 2 története ha nem is túl csavaros, de a történetvezetése nagyon jó, a párbeszédek is hozzák az Vol 1 minőségét, így erre sem lehet semmi panaszunk. A rajzolás is megtartotta az előző részek stílusát.

A teljes sorozat elérhető Unlimited Marvel előfizetéssel angolul, én is így olvastam.  A Vol 3 “Crushed” bemutatása is következik hamarosan. Még mindig ajánlom mindenkinek, hogy kezdjen bele ebbe a sorozatba.

Ms. Marvel 2014-2015
Kategória Superhero
Kiadás éve 2011-2015
Kötet szám 6-11
Oldal szám 134
Kiadó Marvel
Író G. Willow Wilson
Rajzok Adrian Alphona
Borító Sara Pichelli

 A felhasznált képek a  Marvel.com, tulajdonát képezik.

Nemrég olvastam – Ms. Marvel 2014-2015