Nemrég olvastam – Marvel Zombies: Battleworld Vol 1.

Nemrég fejeztem be a 2015-ös Marvel Zombies: Battleworld sorozatot, ami 4 részt élt meg. Szórakoztatóan jó kis családi zombis történet, egy elcseszett világban, ahol nem dobhatsz el úgy egy követ, hogy ne találna le legalább egy zombit.

A képregény fő karaktere Elsa Bloodstone, aki veterán már a zombi irtók szakmájában, a képregény kezdetén is pont a SHIELD mellett harcol épp egy zombi invázió kellős közepén, de kezdjük a képregény fülszövegével.

Elsa Bloodstone a falon áll, aminek egy feladata van, hogy távol tartsa Battleworld zombi hordáit, Gyakran tűnődik halott apján Ulysses Bloodstone-on, hogy mindaz a harci tudás amit megtanított neki, de mindezt a szeretete nélkül, közvetlenül vajon ez juttathatta  ide a falra. Amikor Elsa megpillant egy ember gyermeket, a zombiverzumban (zombiverse), úgy határoz megmenti a lányt, akivel most a holt földeken rejtőzködik, miközben valaki figyeli és könyörtelenül vadászik rájuk.  Elsának keresztül kell menekülnie a zombi fertőzött tájon, miközben a múlt szellemei folyamatosan kísértik, beleértve szigorú apjának emlékei is. Elsa rájön, hogy nem biztos, hogy a zombik jelentik rá a legnagyobb fenyegetést, és amit a gyermektől megtud az sem az amire igénye lenne.

Ahogy fent is írtam, egy szórakoztató családi történet volt ez a 4 részes sorozat, aminek a legerősebb pillanatai számomra, a visszaemlékezések voltak. A rajzok szépek, hozzák a Marvel minőséget, a párbeszédek tetszettek, talán ennek ahhoz is köze lehet, hogy a képregényt Robert Kirkmann (The Walking Dead) és Simon Spurrier írták. Talán egy picit leül az egész a közepén, de egyáltalán nem vészes. Van pár zombisított Marvel karakter is akik feldobják a paneleket, de egyértelműen  Elsa és az apja közti viszony amiért jó volt ezt elolvasni.

A képregény elérhető Marvel Unlimiteddel angolul, 119 oldal a hosszúsága ami 4 részre lett szétszedve. Egy-egy nagyobb sorozat között nagyon jó kis felüdülés egy ilyen rövid, de mégis jó képregény. Bátran olvassátok, én nem bántam meg.

Marvel Zombies: Battleworld
Kategória Action, Hero, Family
Kiadás éve 2015
Kötet szám  4 – befejezett
Oldal szám 119
Kiadó Marvel
Író Robert KirkmanSimon Spurrier
Rajzok Sean PhillipsKev Walker
Borító Ken Lashley

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.