Nemrég olvastam – Justice League Dark (2011-2015) Part 3: The Black Room + The Books of Magic

Nemrég fejeztem be a JLD harmadik történetét a Books of Magic-et. Amennyire love/hate kapcsolatban voltam az első két történettel, a harmadik után mindent megbocsájtok neki.

Az első kettő hullámzó minősége után érezhető javulás volt ez a történet. A rajzok maradtak ugyanolyan jók, mint eddig is, de a történet nagyon jóra sikerült szerintem.

Kezdjük a számokkal, a történet a a Justice Leagues Dark #9 – #13 között játszódik, mellé még jön két külön “Annual” szám a #0 ami egyben egy gyors Constantine és Zatanna eredettörténet és a #1 ami pedig a Books of Magic történet lezárása. Az egész együttesen 155 oldal. Annyit csaltam, hogy a #9, #10 és #11. rész a The Black Room címet viseli, míg a #12 és #13 a Books of the Magicet, viszont a történet annyira összefüggő, hogy nem érte meg volna külön szedni két bejegyzésre az egészet.

A csapat némileg átalakult az előző két kalandhoz képest, a törzstagok megmaradtak, Deadman, Constantine, Zatanna és Xanadu, hozzájuk csapódik ebben a kalandban az előző részekből megismert Andrew Benett a vámpír, Dr. Mist és Black Orchid is.

A történet beindítására az A.R.G.U.S  ad okot, akik meggyőzik Constantine- hogy a “csapatával” és két argus ügynökkel karöltve el kellene menniük Peruba, mert Fenix Faust valamiben sántikál, nem is mondanék a sztoriból többet el.

A minőségre visszatérnék picit, a rajzok ahogyan eddig itt is nagyon jókra sikerültek, mind a számozott, mint a két Annual számban is. a történetben a csavarok jók, van pár kiszámítható, de azok is jól vannak felvezetve.
Ez egy igazi világmegmentős mágikus kaland, ahol a mágia jól van használva, bár azért itt is vannak olyan dolgok / tárgyak, amik csak azért vannak előkészítve, vagy a karaktereknél, hogy a történet ne álljon meg, és ne legyen leküzdhetetlen akadály a hőseink előtt, hanem ügyesen kijátszva az adott kártyát, mindig tovább lehessen jutni, de ez az elnézhető szinten mozog, mert mindenre nekik sincs ütőkártyájuk.

Az eredetrészek érdekesek, és a behozott új szereplők is megállják a helyüket, most nem kell olyan kaliberű karakterekre számítani mint Batman, vagy Batgirl az előző részben, de a mostaniakkal is megvoltam elégedve teljes mértékben.

A sztori végével pedig elérték megint, hogy olvasni akarjam a következő fejezeteket.

 

Justice League Dark (2011-2015) The Book os Magic
Kategória Superhero, Action
Kiadás éve 2011-2015
Kötet szám #9 – #13 + Annual #0 és #1
Oldal szám 155
Kiadó DC
Író Peter Milligan
Rajzok Mikel Janin

 A felhasznált képek a DC comics, tulajdonát képezik.