Nemrég olvastam – Haunted Mansion 1-5

Nemrég fejeztem be a 2016-ban kiadott Haunted Mansion sorozatot.
Egy aranyos kis történet, a bátorságról, a család fontosságáról és nem mellesleg szellemek, rengeteg szellem, egy kúriába zárva, egy rejtélyes átok végett, ami oda köti őket.

Oké, szögezzük le az elején, a képregény Marveles ajánlója, nagyon “látványos”, de azért nem kell itt semmi véresem komoly horrorra számítani, hiszen Disney, olvassátok el a ajánló gyors fordítását, és utána lássuk mi volt ebből az igaz:

ÜDVÖZÖLLEK, BOLOND HALANDÓK, A KÍSÉRTET JÁRTA KÚRIÁBAN! Úgy tűnik, senki sem él az elegáns kúriában a dombon… de akkor honnan jön az a hátborzongató orgona zene? Azok a vas kapuk csak az embereket akarják kívül tartani, vagy valami egészen mást tartanak bent? Készen állsz találkozni a kísértet járta kúria 999 szellemével, de figyelmeztetlek mert keresik az 1000.-ket! Az elragadóan hátborzongató Disney történet, egy új kalandot mesél el a (nem)létről, Joshua Willamson tálalásában és Jorge Coelho képeivel. Ne hagyd ki a következő Disney Kingdom kalandot, és a hátborzongató tapasztalatokat, amiket a kötet túloldalán találsz!

 

A Sorozat 5 részre lett szétbontva, amik egy történetet mesélnek el, főhősünk Danny, egy átlagos tizenéves visszahúzódó srác, aki rajong a nagyapjáért, el is határozzák, hogy felfedezik a kúriát amint a nagyapja visszatér egy expedícióról. Ez sosem fog már bekövetkezni, mert a nem sokkal ezután meghal egy balesetben. Ennyi elég is a bevezetőből, hiszen ebből már következik is maga a történet. A képregény számomra semmi horrorisztikusat, vagy hátborzongatót nem nyújtott, viszont egy szívmelengető kedves kis olvasmányt már annál inkább, ami megmutatja, hogy az emberben ha elhatározza magát, mennyi erő lakozik benne, és a félelem, ha valós is, nem akadályozhatja meg a céljai elérésében.

A képregény maga stílusosan megrajzolt, nekem valamiért a Disney Atlantis rajzfilmjére emlékeztetett,  a karakterek kidolgozása is inkább stilizált, mint realisztikus, de a minőségét végig tartja az egész sorozat. A képek szépek, a perspektívák jók a szemnek is végig kellemes volt az összkép látványa. A színekben nagyon dominál a kék és a narancsos barnás árnyalatok, de ez ad is neki egy fajta hangulatot, amit nem bántam. A történet egy remek alkalom egy kellemes kikapcsolódásra, de semmi komolyra nem kell számítani.

A sztori magam sem túl hosszú 5 képregény, ami elérhető a Marvel Unlimited előfizetésével, appon és PC-n keresztül is online. Az app tördelése végig jó a smart panel használatával, bár azért érdemes ki-kinagyítani belőle, hogy lássuk az összképet. Én angolul olvastam a Marvel appján keresztül (android) a sorozatot.  Ajánlani bárki számára ajánlom, kicsiktől a nagyokig, mert ez az a mese ami nem ígér sokat, de azt nagyon elragadóan tálalja az olvasó elé.

 

Haunted Mansion
Kategória Adventure
Kiadás éve 2016
Kötet szám 5 – befejezett
Kiadó Mavel, Disney
Író Joshua Williamson

 A felhasznált képek a Marvel.com, és a Disney tulajdonát képezik.