Nemrég olvastam – Finality – Act 1

Most jutottam a 2018 késő nyarán elindított Finality sorozat első évadának a végére, ami 8 részt foglal magában. Ahogy egy korábbi posztban is írtam Warren Ellissel minden legalább 109%-kal jobb. Ez a képregény is már jó rég óta lapul a backlogom alján, hogy el kellene olvasnom és most, hogy vége is lett az első fejezetnek rá is szántam az időt.

A képregény fülszövege a következőt ígéri nekünk:

FELICITY ROCKALL volt a világ legjobb bűnügyi nyomozója. 35 éves korában visszavonult, miután 10 évet dolgozott egy nemzetközi bűneseten. A Fehér Ház egy fiatal különleges ügynöke Amy Ash lett felkérve rá, hogy találja meg őt, aki bár vonakodva de teljesítette a parancsot, mert történt egy gyilkosság, egy teljesen megoldhatatlan, és Rockfall képességeire szükség van még egy alkalommal.

A képregény a Webtoons gondozásában jelent meg teljesen ingyenesen, a linkre kattintva már olvashatod is PC-n, vagy ha mobilról akarod akkor itt(android) és itt(IOS) letöltheted a Webtoons alkalmazását. A Webtoons képszerkesztése picit eltér a megszokottól, egy nagy kép van és azt kell folyamatosan görgetni lefelé, meglepően élvezhető végeredményt lehet kihozni ebből a megoldásból is. Warren Ellis és Colleen Doran közös projektje ez a képregény, a sztori indítását a fülszöveg tökéletesen felvázolja, és nem is kell nagyon hozzá fűznöm semmit sem.

8 részre szedték szét a sorozat első fejezetét. A második fejezet 2019-ben fog érkezni (valamikor). A képregény olvasásakor a rajzokra a következő szó jutott eszembe, olyan mintha üvegfestést látnék, a szereplők karakteresek a rajzok a hangulatot átadják és a minőség is végig tartva van a 8 rész alatt.

Nem túl hosszú az első évad és eléggé cliffhangeres zárást is kapunk a végén, az alapján, hogy csak jövőre jön ki új rész belőle ez rossz hír. Viszont a 8 rész pont elég arra, hogy többet akarj megtudni az egészről és egyfajta pilot fejezetként tökéletesen tette a dolgát.

Nekem tetszett, és várom a folytatást, addig is lehet hibernálni ezt a projektet amíg ki nem jön az új évad első része.

Jahh,  és mondtam már, hogy ingyenes?

ÚJ INFORMÁCIÓK – 2018.11.19

Ma írta Warren Ellis, hogy 3 fejezetre szedték szét az egész történetet, az első fejezet volt ez a 8 rész, míg a második fejezet érkezik valamikor jövőre.

 

FINALITY  Act #1
Kategória Thriller
Kiadás éve 2018 – (2019-re ígérték a folytatást)
Kötet szám  Act 1:- 8  rész – futó
Oldal szám  –
Megjelenés 2018
Kiadów Webtoons
Író Warren Ellis
Rajzok Colleen doran

 A felhasznált képek a Webtoons és a készítők tulajdonát képezik.