Nemrég olvastam – Star Wars: Darth Vader – Book 2. Shadows and Secrets

Nemrég fejeztem be a 2015-ben kiadott Star Wars: Darth Vader második könyvét ami a Shadows and Secrets címre hallgat. 128 oldalon keresztül folyik a Book 2 története, ami hozza az első rész színvonalát.

 

Spoilereket fog tartalmazni a Book 1.-ből a történet bemutatása.

Vader kisebb slamasztikába került, mert történetesen többen is pályáznak a helyére és mindez a Császár legnagyobb megelégedésére történik. A verseny elkezdődött, és Vadernek a riválisain túl, akik a helyére pályáznak, egyéb bajai is adódnak, és még mindig üldözi az X-Wing pilótáját. 

Nem tudom mit írhatnék még le a sztoriról, aki elkezdte az első 6 részt és bejött neki, az nem fogja letenni a 7. rész előtt, mert annyira olvasatja magát az egész sztori. Vader még mindig nagyon ott van, Dr. Arpha is nagyon eltalált karakter még mindig és a droidok is megérik a pénzüket.

Érdekes módon, amikor antagonisták kerülnek a középpontba, mint itt is Vader, vagy akár Dr. Arpha is, nagyon eredeti és izgalmas történetek kerülhetnek szóba, mert egyrészt ne mköti meg őket, a hős útjának a szabályai, és ez a pólus mindig is kevésbé ábrázolt mint a hősöké.

Vaderről sokat nem kell beszélni, mert túl sok újdonságot nem tudtam meg ebből a 6 részről. Arpha karakterét meg nehéz eldönteni, hogy ő most valójában milyen is. Egyrészt túlélő típus, de hogy valójában a jelleme inkább a jó, vagy a rossz felé húz azt nehéz eldönteni, nem egy kegyetlen és gonosz alkat, de ha szükséges gond nélkül húzza meg a ravaszt akkor is, ha “ártatlanokkal” kell végezni, de mindezt azért, mert Vader a markában tartja, vagy más motiváció is van-e mögötte, azt nehéz eldönteni.

Marvel Unlimiteddel elérhető a teljes sorozat digitálisan angolul, és ennek volt hazai lokalizált kiadása is, amit egy gyors keresés után nagyjából mindenhol lehet kapni (Szukits, Libri, Bookline…)

Olvassatok Dart Vader képregényt, mert megéri.

Star Wars: Darth Vader
Kategória Kaland, Sci-fi
Kiadás éve 2015
Kötet szám Book 2.  #7-12
Oldal szám 128
Kiadó Marvel
Író Kieron Gillen
Rajzok Salvador Larroca
Borító Adi Granov

A Book 1.-ről írt beszámolóm itt olvasható

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.