Nemrég olvastam – Claws 1-3

Nemrég fejeztem be a 2006-ban kiadott 3 részes Claws képregényt.
Van úgy, hogy pörgetem a Marveles applikáció ajánlóját és egy-egy cím megfogja a fantáziámat, így történt a Claws esetében is. Ránéztem, láttam Black Cat & Wolverine, rossz már csak nem lehet alapon máris nekiálltam olvasni.

A sztori faék egyszerű, zárjuk össze minden idők egyik leghíresebb mutánsát Wolverine-t és New York ragadozó vad macskáját Black Catet, egy szigetre, ahol az akaratuk ellenére egy halálos túlélőviadalba rángatjuk őket, ahol ők a vadak, és egy csapat vadász akik mindenféle high-tech cuccal akarják átélni életük szafariját. Nem ígér és nem is nyújt túl sokat ez a történet. Egy laza délutáni akciózás két kedvelt karakterrel.

 

Három képregényre bontották szét a sztorit, ami azt is jelenti, hogy nagyon nyúlfarok az egész, A rajzolásnak van egy sajátos stílusa, ami nekem annyira nem tetszett, de rossznak egyáltalán nem mondanám, és a minőségét a végéig is tartja. A perspektívákkal nincs gond, nem kiemelkedő, de nem is rossz, van jó pár menő panel benne, de semmi maradandó. A párbeszédeknél is van egy-két jó poén, meg megoldás, de csak az amit el is várunk Logan és Felicia karakterétől.

A képregény elérhető a Marvel Unlimited előfizetéssel, ahol fogyasztottam is angolul az appon keresztül. Viszont a smart panel részét messze kerüljétek, valami nagyon félremehetett a tördelésnél, mert 10-ből 8 alkalommal a panelek 15%-kát levágja és a párbeszédek is a panel szélén van a legtöbb alkalommal, így vagy vadul lapozgatsz oda-vissza, hogy kihámozd mit írnak, vagy inkább átrakod teljes képernyőre és úgy fogyasztod a képregényt, ami sokkal élvezhetőbbé teszi az egészet.

 

Ha szereted Wolverine vagy Black Cat karakterét, és van is előfizetésed az Unlimitedre akkor egy patront megér a képregény, ellenkező esetben én nem ajánlom. Túl sablonosnak és tét nélkülinek találtam az egészet.

Claws
Kategória Superhero, Action
Kiadás éve 2006
Kötet szám 3 – befejezett
Kiadó Mavel,
Író Jimmy Palmiotti, Justin Gray

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.