Nemrég olvastam – 15-Love 1-3

Most fejeztem be a 2011-ben kiadott 15-Love sorozatot. Tetszett a borítója és a teniszt is szeretem, erre még rá tett az is, hogy 3 részesnek hirdeti magát a képregény, amit mélyebb utánajárás után 6-nak is betelik.

Ahogy a bevezetőből kiderült ez egy a tenisszel foglalkozó képregény, a főszereplőnk Mill Collins, aki a Wayde Tenisz Académia növendéke, viszont épp a ranglista alján tanyázik a kiesés szélén. Az előszó felteszi a kérdést, hogy vajon van-e esély és hogyan tovább?

Rutinból most rá kell vágni, hogy naná hogy van, hiszen arról nem készül képregény főleg sport témában, hogy elveszti a következő meccsét és lesüllyedt hippiként fog tovább téblábolni, itt sem kell számítani semmi ilyesmire.

Az egész végén viszont azt kell mondanom, egy jó pofa kis képregény lett, amit nem bántam meg, hogy elolvastam, a képek jók, nem az a nagyon túltolt manga stílus, de azért egyértelműen az. Viszont jól áll neki és jó a dinamikája is a képeknek. A párbeszédek és a történetvezetés sablonos, de ebben a műfajban nem is lehet sokkal többet elvárni főleg 3 rész alatt.

Angolul elérhető a Marvel Unlimited előfizetéssel ami ott 3 részre teszi az egészet. A végén jelzi, hogy jönni fog a 2. szezon, és ad is egy linket ahol meg lehet venni, ha türelmetlen lennél. Viszont a linken az igaz, hogy 6 részt hoz ki, de mind a 6-ra 23-23 oldalt ír, viszont az Unlimitednél 45 oldalasak a részek, és a neten is csak ezt a 6 részt találtam szóval ez a teljes sorozat. Az app tördelése jó, teljes képernyőn is nagyon jól élvezhető.

Ez a bárki számára ajánlható sorozat, főleg ha szereted a teniszt is, csak ne nagy elvárásokkal kezdj neki mert akkor csalódhatsz. Nincs benne semmi megváltó, vagy eredeti, minden elemét láthattuk már ezer helyen, de ettől még kellemes olvasmány volt. A folytatás lehetősége benne van a sztoriban, de ha eddig nem adott életjelet maga felől akkor túl nagy csodára nem érdemes számítani.

15-Love
Kategória Sport
Kiadás éve 2011
Kötet szám  3, vagy 6 tördeléstől függően
Oldal szám  45 / 23
Kiadó Marvel
Író Andi Watson
Rajzok Tommy Ohtsuka

 A felhasznált képek a Marvel.com tulajdonát képezik.