Nemrég néztem – Constantine: City of Demons

Nemrég néztem meg a Constantine: City of Demons című 2018-as animációs filmet. 90 perc tömény John Constantin-t kapunk a filmtől.

Nézzük mit ír a borító hátulja, amit ne olvass el ha nem akarod, hogy a teljes filmet leírják neked, de ha mégis akkor kattints.

Hogy milyen is volt a film akkor, a történetről dióhéjban Constantine-t egy régi ismerőse Chas felkeresi, azzal, hogy a lánya Trish kómában van, aminek az oka szerinte nem természetes, és vessen rá egy pillantást, innentől el is indul a történet. Aki kicsit is ismeri a Dc Dark univerzumot és Constantine karakterét az tudja, hogy itt bizony eléggé esélyesek a pokoli közbeavatkozások, ami most sem fog elmaradni.
90 perces a film, nem túl hosszú és az első fél órán kívül nem unatkoztam rajta, annyi kellett neki, hogy beinduljanak az események, onnantól viszi magát előre a történet és nem nézegettem az órát. A rajzok végig jók, a történet is jó, egynek elmegy, ha olvastad a borítót akkor képes vagy összerakni az egész filmet, ha te is úgy vagy vele, hogy nem szoktál trailereket nézni meg borítót olvasni, akkor sem kell túl sok komplex csavarra számítani. Viszont amit ad az egész kellemes kis esti program lesz. A párbeszédek elmennek, nem túl jók nem is túl rosszak, de nem kiugróan rosszak.

A film nem véletlenül kapta meg az R besorolást, nem kertel az arcunkba tolja az erőszakot, néha öncélúan is, a történet sem egy cukormázas sztori. Horrornak viszont én nem nevezném feltétlenül, az elemek amiket használ azok horrorisztikusak is lehetnének, de ez inkább csak díszlet, nem teremtette meg bennem a feszültséget és nem is igazán kellett aggódni a szereplőkért sem.

A sorozatot nem láttam, ami Constantine-ról készült, viszont nagy eséllyel a 2005-ös film után játszódik jó pár évvel ez a történet.

Rottenen 90% felett van a nézői értékeléseknél, és IMDB-n is 7,7 körül áll jelenleg a film. Nekem tetszett a film, nem bántam meg, hogy beáldoztam rá az időmet, a vége is tetszett, és kedvet is kaptam néhány Constantine és DC Dark képregény elolvasásához.

Végül pedig a trailer:

Constantine: City of Demons
Kategória Animation , Fantasy , Horror
Megjelenés éve 2018
Besorolás R – felnőtteknek szánt
Hossz  90 perc
Kiadó Warner Bros. Animation, DC Comics

 A felhasznált képek/videók a DC comics és a  Warner Bros. Animation tulajdonát képezik.