Friss megjelenés – Marvel Knights: 20th #4

Most jutottam a végére a 2018 december 19.-kén megjelent Marvel Knights: 20th #4 számának. Ha lemaradtál volna, akkor lentebb elolvashatod az előző részekről írt benyomásaimat.

A mostani rész volt szerintem az eddigi legunalmasabb és leglaposabb az előző részekhez képest. 25 oldalon egyedül Black Pantherrel foglalkozunk, a többiekről most szó sem esik.

Viszont voltak benne dolgok amik tetszettek, az első oldal egy megemlékezés Stan Lee iránt, aki nemrég hunyt el, és itt nem ér véget a dolog, remélem, hogy azért készültek a visszaemlékezések a korai képregények stílusában, amikben Stan Lee is alkotott. Mert ebben a módszerben semmi giccses vagy hasonló nincs, hanem csak egy remek tiszteletadási módszer.

A történet írói Vita Ayala, aki eddig a Marvelnél még  csak a Shuri képregényt írta, ami szintén Black Panther kötődésű, és Donny Cates (Doctor Strange, Thanos), aki azért már kicsivel rutinosabb a Marvelnél.  Nem tudom, nekem nagyon kiszámíthatónak tűnt az egész szál, nem volt benne semmi meglepő, vagy fordulatos. Nem mondom, hogy rossz volt, hanem inkább csak egy jó iparos munka, amire 2 hónap múlva már emlékezni sem fogok.

A rajzokat most Joshua Cassara szállította, akinek a nevéhez a Secret Empire, Falcon, Sentry kötődik, szerintem nem volt gond velük, abszolút hozták a hangulatot, mindkét stílusban.

A történetet nem lehet időponthoz kötni pontosan, valószínűleg a az #1 környékén vagy előtte picivel kezdődhet, és viszonylag hosszabb távot ölel át, és ha tippelnem kéne akkor az #5-ben fog összeérni a többiek szálával. Ez a rész egy az egyben T’Challára van kihegyezve az ő történetére ahogyan elfelejtette hogy kicsoda is valójában, de aztán feleszmél, hogy kicsoda is.

A Marvel storejából 3.99 USD-ért +VAT elérhető.  Mérsékelten tetszett ez a rész, viszont már csak 2 rész an vissza belőle, és kíváncsi vagyok a lezárására.

A következő rész már csak januárban fog jönni, az előző részek kibeszélői lent megtalálhatóak.

A részről spoileresen a kattintás után.

 

Marvel Knights: 20th  Vol #4
Kategória Superhero
Kiadás éve 2018 – 2019
Kötet szám  4 – futó
Oldal szám 25
Megjelenés 2018.12.19
Korhatár 12+
Kiadó Marvel
Író Vita AyalaDonny Cates
Rajzok Joshua Cassara
Borító Geoff Shaw

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.

Első rész kibeszélő

Második rész kibeszélő

Harmadik rész kibeszélő