Friss megjelenés – Marvel Knights: 20th #1

Most jutottam a végére a 2018 november 7.-kén debütált Marvel Knights első részének. A 6 részesre tervezett sorozat célja a 20 éves Marvel Knights évforduló megünneplése, aminek az alkalmából, egy nagyon ígéretes kalandot várható minden Marvel rajongó számára.

Lássuk a képregény fülszövegének gyors fordítását:

Joe Quesada a Marvel egyik nagyágyújának (CCO) legendás nyomatának megünneplése alkalmából, egy új tehetségekből álló csapat készen áll arra, hogy elénk tárjon egy lehengerlő sztorit ami az egész Marvel Univerzumon átível. A temetőben egy vak ember nem tudja, hogy kicsoda, miért ment pont ahhoz a sírhoz abban a másodpercben. Nem ismeri azt a rendőrtisztet sem aki épp felé indult, vagy azt a furcsa heves embert a zölden izzó szemeivel aki a járőrkocsi hátsó ülésén ül. De mindez megváltozik.

Ez a képregény ahogyan sugallja is magát, egy szerelmes levél a Marvel rajongók felé. 33 oldalnyi gyönyörűen megrajzol részletes grafikával, és egy nagyon ígéretes történettel. A képregényben felsorakoztatott karakterek egytől egyig hosszú-hosszú múltra tekintenek vissza, így az ismerős arcok garantáltak. Senkit sem kell bemutatni, és szereplőkben pedig nincs hiány, már az első részben is talicskával öntik ránk az ismerős arcokat. A képregény pedig nagyon erős alaphelyzetből indít, remek párbeszédeket és atmoszférát varázsoltak nekünk az írók és a rajzolók.

Két olvasás után több bennem a kérdés mint a válasz, abszolút mértékben várom a következő részét a sorozatnak, ami tervek szerint ha jól olvastam akkor 21.-ke körül érkezni is fog (két hetet írtak a részek között)

Én a Marvel közvetlen storejából vettem meg digitálisan, magyar kiadásról nincs infóm és egy gyors keresés után sem találtam róla semmit sem. A kötet ára 4.99 USD + számoljatok rá még 27% adót is Magyarországról így 6.34 USD volt összesen. Viszont előrendelve megúszod részenként olyan 5,6 USD körül.

Spoiler mentesen többet nem lehet erről leírni meg kell venni és el kell olvasni. Következzen most egy erősen spoileres tartalom a képregényről, tényleg spoileres lesz, így ha érdekel a dolog és még nem olvastad ne kattintsd le.
Ha meg igen akkor várlak a komment szekcióban a véleményeddel kapcsolatban.

 

Marvel Knights: 20th  Vol #1
Kategória Superhero
Kiadás éve 2018 –
Kötet szám  1 – futó
Oldal szám 33
Megjelenés 2018.11.07
Korhatár 12+
Kiadó Marvel
Író Donny Cates
Rajzok Travel Foreman
Borító Geoff Shaw

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.