Friss megjelenés – Die #1

Az idei év általam egyik legjobban várt új képregény sorozata most december 5.kén meg is jelent, és 10/10, világ legjobb nyitánya, nem is érdemes róla többet mondani. BEST képregény EVER.

Kieron Gillen remek történetet indított el ezzel a 38 oldallal, mellé Stephanie Hans rajzai pedig szemkápráztatóak. Ragozhatnám a jelzőket, de fölösleges ezt meg kell venni és el kell olvasni.

A történet indítása nagyon erős, 6 barát egy 16. születésnapi partira összejöttek szerep játszani egyet, majd több mint 25 év után újra bele kell vetni magukat a játékba, mert a DIE egy koromsötét fantázia, amiben egy csapat 40 év körüli felnőttnek meg kell küzdenie a visszatérő rémálommal amit tizenakárhány évesen épp hogy túléltek, és a játék még korántsem végzett velük. A fülszövegben remekül lett leírva, ha csak 2 szóban kellene jellemezni ,ez egy gótikus Jumanji, ahol a fantázia több mint valós. 

Tényleg nehéz erről bármi is leírni úgy, hogy ne spoilerezek el belőle semmit sem, mert a képregény minden oldala tartogat valamit. A karakterek nagyon érdekesek, a párbeszédek kitűnőek, Kieron Gillen sem kezdő a szakmában, olyan nevek fűződnek hozzá mint a Star Wars képregények, a The Wicked + The Divine, Iron Man, Avengers, X-man és a lista hosszú. A rajzokról sem tudok semmi rosszat mondani, az első paneltől elrabolta a lelkemet ez a képregény.

Egy negatívum van, hogy a következő rész csak januárban jön, addig még párszor el fogom olvasni ezt a 38 oldalt abban biztos vagyok.

A comixology-n megvehető a képregény angolul.

 

Die #1
Kategória Fantasy, Supernatural, Occult
Kiadás éve 2018
Kötet szám 1
Oldal szám 38
Kiadó Comixology
Író Kieron Gillen
Rajzok Stephanie Hans
Borító Stephanie Hans , Jamie McKelvie

 A felhasznált képek a comixology, tulajdonát képezik.