Darth Vader – The Shu-Torun War & End of Games

Egyhuzamban ledaráltam a Vader sorozat utolsó két kötetét a The Shu-Torun War és az End of Games szériát. Nem azért, mert túl akartam lenni rajta, hanem, mert annyira letehetetlenre sikerült főleg a záró kötet.

Ezzel a most elolvasott 10 képregénnyel és az előtte még elolvasott 18 másikkal egyetemben (3 Crossover a Star Wars-al), kaptunk egy kerek és egész története Vaderről, ami  a filmeket tekintve az Új remény és a Birodalom visszavág között játszódik. A sorozat elvarrta a szálakat, így nem lesz hiányérzetünk, hogy ez és ez miért nem szerepelt a filmekben,

Csak nagy vonalakban az utolsó két kötet történetéről

A Shu-Torun War szála mondhatni egy átlagos hetet mutat be, amikor Vader megy és elintéz egy lázadást, ami a Shu-Torun bányászkolónián ütött ki a helyi Birodalmi vezetés ellen, emellett folytatódik az egész sorozatot átívelő szál, amiben Vadernek bizonyítania kell az uralkodónak, hogy nem lecserélhető.

End Games, ahogyan a neve is sugallja itt a játszma vége. Dr. Arpha is visszatér és eldől, hogy ki marad fent Vader, vagy akik a helyét akarják átvenni az Uralkodó mellett.

Többet nem is mondok el a történetről, berakom még mindkét kötet fülszövegét ide, ha valakit érdekelne:

A képek és a szöveg pedig ismét magáért beszél, aki olvasta az előző részeket az tudja, hogy mire számíthat, nem fog csalódni, és minőség is maradt pont ugyanolyan jó mint eddig.

Marvel Unlimiteddel elérhető a mindkét sorozat digitálisan angolul, a crossoveres kötet is megjelent magyar nyelven, a nagyobb könyvesboltokban megvásárolható.

Végezetül pedig egy picit áttekintés, ehhez a 25 részhez.
Az amiért elkezdtem a sorozatot, hogy elolvassam Arpha előtörténetét, hogy majd képbe kerüljek, a saját sorozatában, bőven túlszárnyalta a várakozásaimat. Arpha megéri a pénzét, és nem csodálom, hogy saját sorozatot verekedett ki magának, ahogyan az újonnan bemutatott két droid is 0-0-0 és BeeTee, ők ketten vitték a prímet, mint humor terén, mind a megoldásaikkal is. Végre két olyan droid akik képesek megoldani a problémákat.

Emellett Vader sztorija miatt is már megérte elolvasni az egészet, és amiket háttér információkként megkaptunk az is eleget árnyal a karakteren, hogy már ez miatt is megérje átrágnia magát  a köteteken az embernek. A sztori vezetés és a rajzok minősége végig pazar volt. Egy szó mint száz, ajánlom mindenkinek, aki szereti a Star Wars, vagy azoknak is akik nem, de egy könnyed sci-fi környezetben játszódó kalandot keresnek.

Star Wars – Darth Vader 
Kategória Kaland, Sci-fi
Kiadás éve 2016
Kötet szám The Shu-Torun War  #16-19
End of Games #20-25
Oldal szám The Shu-Torun War  – 119 Oldal
End of Games –  158 Oldal
Kiadó Marvel
Író Kieron Gillen
Rajzok Salvador LarrocaLeinil Francis Yu
Borító Kaare Kyle Andrews, Juan Gimenez

A Book 1.-ről írt beszámolóm itt olvasható

A Book 2.-ről írtt beszámolómat itt elolvashatod

A Book 3-ról írt beszámolómat pedig itt találod.

 A felhasznált képek a Marvel.com, tulajdonát képezik.